19 Kasım 2014 Çarşamba

Makarna Böreği

Malzemeler

  • Yarım paket kelebek makarna
  • 4 yaprak yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta
  • İç malzeme için;
  • Beyaz peynir ve maydonoz



İlk olarak makarnayı haşlayın. Suyunu süzün. İç malzemeyi hazırlamak için maydonozu yıkayıp ince ince kıyın. Beyaz peynir ile karıştırıp tuz karabiber ekleyin. Bir kasede süt, sıvıyağ ve yumurtayı çırpın. Fırın tepsisini yağlayın ilk yufkayı serin kenarları dışarı sarkacak. Hazırlamış olduğunuz sıvı karışım ile yufkayı nemlendirin.
İkinci yufkayı tepsinin orta kısmına kenarlara sarkmayacak şekilde büzüştürerek serin üzerine haşlanmış makarnaların tamamını döküp yayın. 3’cü yufkayı kenarları dışa sarkıtmadan makarnaların üzerine serin. Sıvı karışımdan dökerek nemlendirin. Son yufkayı en üst kata serin ilk yufkanın dışa sarkan kısımlarınıda böreğin üzerine toparlayın. Kalan sıvı karışımı da üzerine döküp böreği keskin bir bıçak yardımı ile kare dilimleyin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

  1. zaten açtım beni bilirsin aç aç otururuum bunu görünce canım çekti :) denenmeli lezzetli görünüyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah cnm yakin olsak yapar getirirdim sana o kdr saat nasil ac duruyorsun blmiyorum zaten 😊

      Sil
  2. of of cananım tamda bu saatte midem acıkmışken oldu mu? nefis görünüyor ne yapsam ki:))))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...