Sayfalar

19 Kasım 2014 Çarşamba

Tavuk Güveci Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet bütün (parçalanmış )tavuk
  • 3 adet domates
  • 2 adet biber
  • 3 adet patates
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
 lk olarak tavuğu yıkayın. Soğan ve biberi yemeklik doğrayıp tavukların üzerine ilave edin. Domatesi rendeleyin. Sarımsakların kabuklarını soyup iri parçalar halinde kesip ekleyin. Patateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Tuz ve baharatlarını da ekleyip hepsini karıştırın.
 Güvece yerleştirin, biraz sıvı yağ ilave edin. Çok fazla olmasın tavuk da kendi yağını bırakacağı için yağlı olmasın. Yarı kısmına kadar su ilave edin. İsterseniz suyun içine 1 yemek kaşığı salçada ilave edebilirsiniz. 200 derece fırında pişirin.

1 yorum:

  1. ımmm son derece iştah açıcı görünüyor,ellerinize sağlık.......

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...