12 Aralık 2014 Cuma

Midye Poğaça Tarifi

Doğum günü tariflerimizden midye poğaça tarifini vereceğim bugün hamuru klasik yaptığımız poğaça hamuru şekli değişik sadece yuvarlak yapıp kapatmak hepimize kolay geliyor genelde oyle yapıyoruz değil mi itiraf edeyim bende öyle yapıyorum hamuru ekmek yapma makinesinde hazırlayıp hemen yuvarlayıp fırına sürüyorum pratik oluyor ama arada bir dur diyerek farlı tariflerde denemek lazım :)
Kat kat ayrılması sebebiyle ben yemesini çok sevdim sizlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir tarif ben tarifi nefisyemektarifleri.com dan aldım yapılışını anlamadım diyorsanız siteyi ziyaret edebilirsiniz hem resimli anlatımı hemde video ile yapılışı mevcut.


Malzemeler

500 ml süt
1 paket yaş maya
1 paket tereyağı (veya margarin)
1 yumurta
tuz
5-6 bardak un
1 yemek kaşığı şeker

  iç harcı için

Lor peyniri
maydonoz
karabiber


Yoğurma kabına ılık süt ,maya ve şekeri ekleyip elinizle karıştırarak eritin.
un ve tuzu ve yumurtanın akınıda ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hazırlamış olduğunuz hamurun üzeirni nemli bir bezle örterek mayalanması için ılık bir ortamda dinşendirin.
Mayalanan hamuru 6 eşit bezeye ayırın.
Her bir bezeyi oklava yardımıyla tabak büyüklüünde açın her açılan hamurun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinden sürün ve 3 açılmış hamuru üst üste koyraka oklava ile tekrar büyütün.
Sıkı bir rulo yapın ve dilim dilim kesin.
Kestiğiniz her dilimi elinizde hafif bastırıp içine iç harcınızdan yerleştirip uç kısımlarını birleştirip kapatın. dış kısmı kat kat olacaktır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Kalan 3 beze içinde aynı işlemi uygulayın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişirin. Piştikçe kat kat ayrıldığını göreceksiniz.


3 yorum:

  1. Nefiss.Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar..Daha önce yapmıştım.Harika..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık poğaçalar çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...