23 Aralık 2014 Salı

Patates Pastası (Renkli Patates Salatası)

Gökkuşağı salatası daha bir çok isim bulabilirim bu salataya :) Aslında uzun zamandır yapmak istediğim bir salataydı sade olarak yapıyordum ama renkli ilk defa yaptım internette tarifleri araştırdım içime en çok sinen suzan hanımın blogundaki tarif oldu.

Doğum günü masamızda en çok dikkatleri çekende bu pasta oldu özellikle pembe rengini sordular .. pembeliği pancar turşusundan geliyor bu güzel salatanın kabul günlerinizde yapın misafirleirnizi şaşırtın derim etimek salatasından sonra en çok beğendiğim salata bu oldu tadına pek bakamadım bana kalmadı o gün kalabalıktan ama güzeldi bir yudum annemin tabağından yedim :))

Malzemeler
  • 2 kilo patates
  • 5 adet havuç
  • 200 gr. (1 su bardağı) pancar turşusu
  • 10 dal maydanoz
  • yarım demet dereotu
  • 5-6 adet taze soğan
  • yarım limonun suyu
  • tuz
  • süslemek için mısır

Patatesleri haşlayın.Kabuklarını soyun. sıcakken ezip püre haline getirin ve 3 ayrı kaba eşit miktarda bölün.
Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin az sıvıyağ ilave ettiğiniz tavada havuçlar yumuşayana kadar kavurun biraz da tuz ilave ederek patateslerin birine ekleyip karıştırın.
Pancar turşusunu rendeleyin patateslerin bulunduğu ikinci kaba ilave edip karıştırın.
maydonoz ,dereotu ve taze soğanları yıkayıp ince ince doğrayın tuz ve limon suyu ilave ederek 3,cü patates kabına karıştırın
Kek kalıbının içine strec poşetle sarın en alta pancarlı patatesi ekleyip kaşıkla düzleyin.
2ci olarak havuçlu katı ve son olarak yeşillikli patatesleride ekleyip kaşıkla bastırarak düzelyin tekrar poşetle alt kısmıda kapatıp buzdolabına kaldırın en az 2 saat dolapta bekletin ben silikon kalıp kullandığım için poşetlemeden yaptım salatanın tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
servis etmeden önce servis tabağına ters çevirip çıkarın ve mısırlarla süsleyin dilimlemeside oldukça kolay oluyor.

2 yorum:

  1. canım güzel adaşım öncelikle küçük prensesini tekrar kutluyorum nice yıllara diyorum.. sonra gelelim sana nasıl bir beceridir nasıl güzel anneliktir bu senin yaptığın .. kocaman yürektennn MAŞALLAH diyorum.. canım son aylarda çok zayıf olduğum halde geceleri can sıkıntısından abur cubur yediğimden dolayı göbüşüm epey çıktı.. o yüzden güzel tariflere bakmamaya iştahımı artırmamaya çalışıyordum.. lakin bu süperrrrr ötesi güzel göründü gözüme.. salata yapacağım zaman bundan yapayım diyorumda hiç pancar turşusu almam ben lezzetini bilmiyorum.. sence diğer turşu ve salataları seven biri olarak o lezzeti severmiyim ..? sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Adasim ne güzel sozler bunlar çok tesekkur ederim cocuklarima güzel anilar bırakmak istiyorum buyuduklwrini hep hatirlasinlar istiyorum komsu komsu gezen anne olmamak dileğim :) gelelim turşuya bende ilk defa aldim daha once disarda yemek yedigimiz yerlerde yemisligim vardi ben çok coook beğendim hatta şuan mevsimiymis alip annemlere tursunu kurdurcam o rengi tadi Off favori tursum bundan sonra pancar =) =) =)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...