2 Kasım 2015 Pazartesi

Kaşarlı Pilav

Pilav bir çok yemeğin yanına yakıştığı için sofralardan pek eksik olmaz...
 Çoçuklarda çok sever benim kızım mesela yoğurtla karıştırıp yemeye bayılır oğlum yemek çok seçiyor ama pilava hiç hayır demez... Ben çok sık pişirdiğimdenmidir bilmiyorum pek yemez oldum sürekli değişik pilavlar yaparım mesela kapama deriiz biz fırında pişiririz üzerine tavuk yada kırmızı et ekleriz Büryan olarak da biliniyor domatesli pilavı da çok severim ama bizimkiler sevmediği için çok seyrek yaparım.
mısırlı pilav,garnitürlü pilav,nohutlu pilav,tavuklu pilav,Özbek pilavı , Saraypilavı saray pilavı en sevdiğimiz pilavdır aslında tek başınada doyurucu bir yemek mutlaka denemenizi tavsiye ederim havuç ve soğanlar ve üzerindeki kavurma harika bir lezzet oluyor.
Daha bir çok tarif ve isim sayılabilir şimdi vereceğim tarif çok basit o yüzden ayrıntıya girmeden yazacağım ben genelde kaşarlı pilavı kalmış pilavı değerlendirmek için yapıyorum mesela ısıtırken biraz kaşar ekleyip minik güveclere pay edip ısıtıyorum ve sıcak sıcak sunuyorum tek kişilik güveclerde olduğu için tadıda yemeside güzel oluyor.

Kaşarlı Pilav



malzemeler


Pilav
İstediğiniz miktarda kaşar


Pişiridğiniz pilavı fırın tepsisine yayın üzerine kaşar rendeleyip fırını çalıştırın.
Kaşar eridikten sonra servis edebilirsiniz su vs ilave etmenize gerek yok.
Servis etmeden hemen önce fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın ki kaşarlar donmasın.

afiyet olsun



2 yorum:

  1. Tadi nasil ki acaba ilgimi cekti bu tarif benim bos oldugumda denemek istiyorum. Pilava bayilirim bende illaki yemek yaninda olacak. Ozellikle misirli pilava bayilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o pilav bizimde hep soframızda tuzluk gibi oldu artık yani pilav şart :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...