Sayfalar

21 Kasım 2015 Cumartesi

Petek Poğoça

Farklı Poğoça tarifi vermeye devam ediyorum.. Evde ekmek yemeyi pek sevmeyen iki çoçuk olunca sık sık poğoçada pişiyor tabi..
Bir çok anne gibi bende ekmek yenmediği zaman sanki doymuyorlarmış gibi hissediyorum sıcak sıcak poğoçaya bayılıyorlar pişerken fırının başında bekliyorlar çoçuk olmak güzel şey gerçekten ...


Petek poğoça yine mayalı hamurdan yapılıyor bu poğoçayı daha çok kahvaltı masalarınızda kullanabilirsiniz masaya bütün şekliyle koyup dilim dilim kopararak servis edersiniz ben içine sade lor peyniri koyarak yaptım aslında kaşarlın  ve suçukluda nefis olurdu en kısa sürede onu da denemek lazım :)

Petek Poğoça



Malzemeler


  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yumurta (bir tanesinin saırsını üzeri için ayırıyoruz)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • aldığı kadar un


iç malzemesi için


  • lor peyniri




Yoğurma kabına ılık su ,ılık süt ve şekeri ekleyip mayayı ilave ediyoruz karıştırıp 2-3 dk bekliyoruz.
Sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir poğoça hamuru elde ediyoruz.
Hamur kıvama gelince üzerini strec poşetle sarıp mayalanması için ılık bir ortamda 40 dk kadar bekletiyoruz..
Kelepçeli fırın kabını yağlayın.
Kabaran hamurdan yuvarlak parçalar koparıp içine lor peyniri ekleyip yuvarlayın tepsiye sık sık dizin..
üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin...






2 yorum:

  1. Gerçekten de hoş ve iştah açıcı görünüyor. Pazar kahvaltısı için ideal olur. Ellerinize sağlık. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) yemesi zevkli oluyor afihyet olsun şimdiden

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...