4 Kasım 2015 Çarşamba

Tereyağlı Yumurta Kapama

Uzun zamandır kahvaltılık tarif yayınlamamıştım...
Evde eskisi gibi kahvaltı yapmıyoruz kızım sabahçı bu sene oğlum da kahvalytıyla hiç işi olmuyor öğlen yemeğine döndük ailecek :)
Haftasonu yumurta kapama yaptım aslında uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti yapmayan blog kalmadı nerdeyse bende bu hafta sonu denemiş oldum ve çok beğendik eşim kesinlikle devam bu tarife dedi :) Yağmurumda çok sevdi yağına ekmeğiyle bana bana yedi yumurtadan sıkılan çoçuklar için denenmeli bence.
Hatta bazen yumurta haşlıyoruz sonra kalıyor yenmiyor işte onları dolapta saklayıp ertesi bu şekilde yaparakda değerlendirebiliriz..
Ama tereyağ şart lezzeti tereyağından geliyor...

Yumurta Kapama Tarifi



Malzemeler
3 adet haşlanmış yumurta (kişi başı 1 yumurta)
3 kaşık tereyağ (kişi başı 1 kaşık)
kırmızı toz biber
karabiber
kekik


İlk olarak yumurtaları haşlayın... Bu tarifde yumurtaların kıvamı önemli biraz fazla haşlanmış olması gerekiyor bunun için yumurta kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk kaynaması yeterli...
yumurtları soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun.. Ortadan kesip ikiye bölün ve tavaya iç kısmı alta gelecek şekilde dizin...
Tereyağını ilave edin baharatlarıda ekleyip ocağı kısık ateşte açn..
Tereyağ eridikçe tatlı kaşığıyla yumurtaların üzerine gezdirin...
1--2 dk pişiridikten sonra sıcak sıcak servis edin...
afiyet olsun..


4 yorum:

  1. Bundan teyzem yapmisti kahvaltida gorsellik icin gayet guzel bir cesit :) ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. görsellik derken :) beğenmedinmi sen bizimkiler bana bana yiyorlar tavayı zor kurtarıyorum ben :D ömercikte bağırıuor ordan bende diye :D

      Sil
  2. harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) keyifli gezmeler dilerim :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...