13 Aralık 2015 Pazar

Rulo Kat Poğoça



Malzemeler

  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım paket kuru maya
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • un

içerisi için
  • lor peyniri
ara katları için:
  • oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin

sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım yavaş yavaş  un ilave ederek hamuru mayalanmaya bırakalım
Mayalanan hamur ikiye bölelim. Sonra hamurdan dörder beze alalım toplamda 8 bezeoluyor. Bütün bezeleri tek tek açalım aralarını tereyağı ya da margarin ile yağlayalım. Dört bezeyi üstüste koyalım en üstünü yağlamayalım. Diğer açılan dört hamuru da üst üste koyalım buzdolabında  yarım saat hamuru dinlendirelim, . Hamurun dördünü birden tek seferde açalım. Uzunlamasına peynirli harçtan ekleyelim rulo gibi sarıp iki parmak genişliğinde keselim tepsiye dizelim, diğer açılan hamura da aynı işlemi yapalım.  Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim. afiyet olsun...

Benim en sevdiğim poğoçadır yudumluk olduğu için yemesi çok güzel oluyor tavsiye ederim 


1 yorum:

  1. afiyetler olsun minikliği de çok güzel bir atımlık derler ya öyle:) ellerne sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...