17 Nisan 2016 Pazar

Su da büyüyen soğanlar gözlemi

Merhabalar uzun zamandır kızımla yaptğım etkinlikleri paylaşmıyorum aslında neler neler yapıyoruz anı olarak kalması için hep  buraya yazayım diyorum ama işte olmuyor bugün mutfakta resim çekerken soğanlarımıza cektim unutmadan hemen ekleyeyim
Bildiğiniz gibi şu an soğanların filizlenme zamanı kıştan kalan kuru soğanlar oldukları yerde filizlenmeye başladılar bir çğomz soğanları saksılara tarlalara bahçelere dikerek büyütüp yeşil yeşil taze taze koparıp yiyoruz bizde teras kata ektik saksılara annem bahçesine ekti bizde kızımla çay bardaklarına topraksız ektik yani yerleştirdir diyelim :) bakalım büyüycekemi ??????
evet bir-iki gün durdu önce köklerini uzattı daha sonra yeşil filizleri boy atmaya başladı soğanımız her gün biraz daha büyüyor :) 
Yağmur Nisa 6 yaşında bu dönemde çoçuklar çok meraklı oluyor gözlem yapmayı çok seviyorlar kolay ve eğlenceli bir etkinlik ayrıca hergün suyunu takip ettikleri içinde sorumluluk duyguları pekişiyor tavsiye ederim :)
İyi geceler diliyorum sevgiyle kalın :)

2 yorum:

  1. Ne kadar harika bi etkinlik olmus.. bizde deneyelim kesinlikle bu yaş grubunun merak ve arastıracı yonlerıne uygun bir gözlem...
    teşekkürler, paylaşım için

    YanıtlaSil
  2. İlk defa duydum :)
    çocuklar için ve biz yetişkinler içinde güzel bir terapi oluyor yeşilliklere dokunmak onlarla uğraşmak.
    kızım da meraklı bu tarz etkinliklere bizde evde deneyelim.

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...