5 Temmuz 2017 Çarşamba

Amigurumi örerken hangi ip ve kaç numara tığ kullanılmalı ?

Merhaba sevgili blogseverler
Bugün sizlere amigurumi malzemeleri ile ilgili kısa bilgiler vermek istiyorum..
Amigurumi yani örgü oyuncak örmek için kullandığımız malzemeler oldukça önemlidir öncelikle kullandığımız ip asla tülermemeli,esneyip açılmamalı ben oyuncak örmeye ilk başladığım zamanlarda Bazı örenlerin tavsiyesiyle Nako vizon kullandım örerken güzeldi ama zamanla ördüğüm oyuncaklar tüylendi dimdik duran bebeklerim oynandıkça boynunu bükmeye başladı ilmeklerin araları açıldı yani kısacası oyuncaklarım ve tabi emeklerim ziyan oldu oyuncak örmek uzaktan görüldüğü kadar kolay değil örmek ,sayı takip etmek,dikmek ifade vermek gerçekten emek isteyen işler ve gerçekten zaman alıyor mesela 1 bebeği örmek 1 haftayı bulabiliyor

Bazı bayanlar elimizde görünce amaaan ben bi oturuşta örerim diyor ya olmuyor işte öyle bi oturuşta örülmüyor hani bi oturuşta örsende bi otururşta zor dikersin :)

Amigurumiye gönül verdiyseniz eğer size tavsiyem ip ve malzeme konusunda para hesabı yapmayın 50 kuruşun hesabını yapmayın sağlam güzel ip alın oyuncağınız uzun ömürlü olsun mesela Nako pırlanta  yıllardır kullandığım bir iptir pırlanta ile ördüğüm oyuncaklar  hiç bozulma tülerme yapmadı pasparlak ilk gün ki gibi duruyorlar ben 2 çoçuk  annesiyim oyuncaklarımla asıla asıla oynayan 2 evladım var vizonla yada bebe ipleriyle örülenler uzuyor, esniyor dağılıyor son zamanlarda pırlanta da biraz değişiklik yaptılar sanırım ama bunu da söylemeden geçemeyeceğim son aldığım yeni üretimlerde hafif tüylenme oluyor aman aman abartılacak kadar değil ama ilk zaman ki kalite yok sanki..

Diğer ip önerilerine gelecek olursam Gazzal baby cotton bu ip çok güzel ama pırlantaya göre ince bir ip ayrıca 50 gr fşyat olarakda pırlantayla kıyaslarsak pahalıya geliyor ama ipin yapısı o kadar güzel ki insan örerken çok keyif alıyor ben bebek örerken kullanıyorum bu ipe Hobium dan ulaşabilirsiniz güvenli bir sitedir bir çok kez alışveriş yaptım sorun yaşamadım.


Kartopu pamuklu bebe şuan üretilmiyormuş sanırım ama hala ipçilerde renkleri bulmak mümkün bu ipte çok güzel renkleride çok tatlı eğer mahallenizdeki ipçide varsa bulursanız hiç kaçırmayın hemen alın stoklayın derim devamını bulamazsınız :)

ismi değişip yeniden piyasaya çıkmış diyorlardı ama ip değiştimi sadece ismimi değişti tam bilmiyorum o yüzden öneride bulunamayacağım..


Alize cotton bu ip te güzel diğer iplere göre en pahalaı buydu sanırım ama bereketli bir ip ben burda ki ipçilerde pek bulamıyorum bu ipi pahalı alan olmuyor diye getirmiyoruz diyorlar eğer sizin ipçilerinizde varsa alıp denemenizi öneririrm.


ip olarak size önereceğim bunlar piyasada çok ip var ama benim kullanıp memnun kaldığım ipler bunlar

Bebek örerken kullandığım ten renkleri çok soruluyor.
Gazzal baby cotton da tek ten rengi var zaten  TIKLAYIN 

Nako pırlanta 3148 somon rengi genel olarak bunu kullanıyorum ipçilerde pek bulunmuyor ama rica ederseniz getiriyorlar eğer yine de bulamazsaniz Nako nun sitesinden satın alabilirsiniz TIKLAYIN


Nako pırlanta 10889 balköpüğü bunuda kullanıyorum bazen ama bu çok açık geliyor bana tercih meselesi tabi alıp deneyebilirsiniz.



Gelelim Tığlara :) ben 2,5 numara saplı tığ diyorum tek bu noyu alın yeterli 2 numara ince geliyor ,3 numara kalın ama 2,5 no tam oluyor
Gazzal baby cotton ile örecekseniz 2 numara kullanmalısınız çümkü o ip ince ...


Tuhafiyelerde genel olarak buçuklu tığ bulunmuyor hatta 10 tane tuhafiyeye sorduysam 8 tanesi buçuklu tığ diye birşey yok bulamazsınız diye ısrar etmiştir :) ama var bey amca hanım teyze var yani bakın bu buçuklu tığ :) aaaa bizde yok ama evet ama sizde yok diye üretilmediğini iddia etmeyin bari değil mi :)


Eğer internetten tığ satın almak isterseniz yine Hobium dan ulaşabilirsiniz 2.5 no tığlar burada


Tulip tığlar güzel oluyor bu arada onuda öneririm fiyatları pahalı gelmesin inanın uzun yıllar kullanıyorsunuz ucuz tığlar insanın elini bileğini,parmağını acıtıyor,yoruyor ben hobiumdan

bu soldaki tığı aldım iri yamuk bir tığ ilk günler yadırgadım ama sonra elim öyle alıştıki şimdi bu tığ olmadan öremiyorum ve inanın bütün gece örsemde ki bazen sabahladığım oluyor bileğim ,parmağım falan ağrımıyor







Tığ setleride satılıyor ama ben pek önermiyorum çünkü set içinde bir çok numara oluyor o kadar para vermeye değmez çünkü oyuncak örerken 2 veya 2,5 no kullanılıyor çok sıkı örüyorsanız eğer hadi 3 no kullanın ama 4-5-6-7-8-9 gibi no lar kullanılmıyor arkadaşlar sakın setlere aldanıp o kadar para vermeyin ..

Makas olarak da size ince uçlu dikiş makası öneriyorum


Ben bu makası kullanıyorum burun kısmı ince olduğu için amigurumileri dikerken minik ipleri çok rahat kesebiliyorsunuz ayrıca amigurumi göz takarkan göz yerini açmak içinde bu makasın burun kısmını kullanıyorum  önce makasın ucuyla ilmek arasını genişletip gözü öylee takıyorum.





şimdilik aklımda olanları sizinle paylaştım umarım işinize yarar bilgiler verebilmişimdir bunlar benim tecrübelerim benim önerilerim sizlerde ördükçe eliniz alıştıkça kendi doğru malzemelerinizi bulacaksınızdır :)

sevgiyle kalın ...




7 yorum:

  1. Önerileriniz için teşekkür ederim.Faydalı oldu benim için

    YanıtlaSil
  2. Ben alizenin ipini kullaniyorum ama nako pirlantada hemen hemen ayni fiyat zam geldi sanirim. metre isine vuruncada arada cok bir fark yok gercekten genel olarak iplar 240 m ama alizeninkiler 330 m

    YanıtlaSil
  3. Ben yeni basladim amigurumiye sira takibi yapmakta cok zorlaniyorum bunhn icin bir oneriniz varmi? (Sira basina ip koyuyorum ama yinede tam olarak takip yapamiyorum)

    YanıtlaSil
  4. Ben yeni basladim amigurumiye sira takibi yapmakta cok zorlaniyorum bunhn icin bir oneriniz varmi? (Sira basina ip koyuyorum ama yinede tam olarak takip yapamiyorum)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel öneriler. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Cok teşekkür ederim cok iyi fioorler edindim

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...