13 Ağustos 2016 Cumartesi

Takı kutumu yeniledim

Merhabalar yine bir geridönüşümle geldim sıcaklarda örgü vb yapılmıyor bu aralar böyle ıvır zıvır işlerle uğraşıyorum ..
Bu plastik çekmeceli kutuları bilirsiniz birçoğunuzun evinde vardır ben bu kutuyu yıllar önce Kıbrıs'tan almıştım takılarımı koymak için kullanıyorum rengini pek sevmiyordum atmayada kıyamıyordum mutfağım için aldığım yapışkanlı folyolardan ufak parçalar artınca aklıma esti yetermi yetmezmi diyerek başladım kaplamaya çok şükür yetti :) kutumda yenilendi çok daha şık oldu böylece şimdi daha çok severek kullanıyorum :)




1 Ağustos 2016 Pazartesi

Bulgurlu Semizotu Yemeği



Malzemeler
yarım kg semizotu
1 adet soğan
1 çay bardağı iri pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
sıvıyağ
tuz
isteğe bağlı pulbiber

Semiz otlarını bol suda yıkayın vaktiniz varsa sirekli suda bekletebilirsiniz.
soğanı ince ince doğrayıp 2 kaşık sıvıyağ ilave ederek tencereye alalım biraz kavrulduktan sonra salçayı ekleyelim (ben domates rendesi kullandım) salçanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
İnce doğranmış semizotlarını ilave edelim
Semiz otları kavrulduktan sonra yıkanmış bulguru ,tuz ve pulbiberi ilave edip 1-2 dakika karıştıralım.
1 su bardağı sıcak su ekleyip suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirelim eğer yemeğin daha sulu olmasını istiyorsanız 2 su bardağı su ekleyebilirsiniz.
afiyet olsun ..

15 Temmuz 2016 Cuma

Mutfak masamın geridönüşümü

Merhabalar yime farklı bir işle geldim bugün havalar ısınınca amigurumiye  ara verdim sıcakta örgü örülmüyor ..
Mutfak masamı bir kaç yıl önce Polatlı dan almıştık o ara cam masalar modaydı heryerde cam vardı eşim de cam almak istememişti çok tasınıyoruz kırılır demişti sonra bunu bulup almıştık ama benim hiç içime sinmemişti üzerini hep örterek kullandım.
Memlekete yerleşince yeni masa almayı düşündüm ama benim küçük ömerciğim o kadar hareketli ki hiiç yeni eşyada gözüm yok bu aralar :)
Polisanx1 boyasını duymuşsunuzdur herkes yatak odası dolaplarını vb eşyalarını boyuyor bu kış heryerde bir boyama patlaması oldu hatta mutfak dolaplarını boyayanlar var onlar büyük işler tabi yapanların ellerinden öperim :) ben bir sehpa bir masa boyadım şimdilik boyumu aşacak işlere girişmem :)
Masamı boyamak için kullandığım malzemeler
-marshall enamel parlak beyaz boya
-sünger zımpara
-rulo fırça
-tiner
-desenli folyo

ilk olarak masamızı güzelce zımparaladık üzerindeki parlak zeminin geçmesi yeterli..
ben musait yerim olmadığı için mutfakta yaptım sık sık süpürerek yaptığım için çok toz olmadı zımpara işi biraz sıkıcı ama evde çoluk çoçuk varsa onlara yaptırın ben öyle yaptım :D

Zımpara işlemi bittikten sonra sirkeli bezle masanın zeminini sildim kurur-duktan sonra boyamaya başladım.
Boyama işlemini 4 katta tamamladım katlar arasında kurumasını beklemek şart bu yüzden de boyama işlemi biraz uzun sürüyor ben geceden geceye boyadım 3 gecede bitti gece yatarken balkon ve camı açık bıraktım sabaha kurumuş oluyordu ayrıca koku da azalmış oluyordu..

Boyayı açtıktan sonra içine yeteri kadar tiner eklemeniz ve güzelce karıştırmanız gerekiyor ben 1 litre boya aldım yarım çay bardağı tiner ekledim ne kadar eklemeniz gerektiğini boyacıdan sorarak öğrenebilirsiniz.

boyama işlemi zevkli rulo fırça ile boyamak oldukça kolay oldu fırça izi vs kalmadan pürüzsüz bir zemin elde ettim.
Ben masamın düz beyaz olmasını istemedim renklendirhayatını instgram adresinden beğendiğim bir desen folyo sipariş ettim masamın üst zeminini onunla kapladım.

Bu boya parlak olduğu için vernik yapmak gerekmiyor.

bana sorulan sorulara genel olarak cevap vermeye çalıştım umarım yazım sizlere yardımcı olur :)

Denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ediyorum memnun kalacaksınız ayrıca boyamaktan korkanlar için bu desenli folyoları da öneririm alıp kaplayabilirsiniz sade veya desenli bir çok çeşidi var istediğinniz ölçülerde hazırlayıp gönderiyorlar.





Masamın bitmiş hali :)
sevgiyle kalın ...
instgram adresim canan_nisamla

22 Haziran 2016 Çarşamba

Yoğurtlu Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası

Selamlar
Ramazan ayındayız malum sıcaklarda zor geçiyor hele iki çoçukla sormayın halimi :)
çok şükür Rabbim sabrını veriyor...
Çorba tarifi ekleyeceğim bugün kış aylarında çorbaya istek artıyor yazın sıcaklarda da tam tersi kimse çorba aramaz genelde daha soğuk serin yemekler aranır ama ramazan ayında olduğumuz için çorbasız olmuyor mercimek çorbasını bilmeyen yktur sanırım bu da onun yoğurtlu hali farklı bir lezzet denemek isteyenler için buyrun tarifimize ..

malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 tepeleme çorba kaşığı un
4 su bardağı sıcak su
1,5 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
3 su bardağı ılık su
2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane
Pul biber
Tuz

Mercimekleri 4 su bardağı sıcak su ekleyerek  pişirelim. Mercimekler yumuşayınca siyah suyunu süzelim 1,5 su bardagı sıcak su ekleyelim  daha sonra içerisine erişteyi atalım. 5 dakika daha pişirelim. 1,5 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı ılık su ve 1 tepeleme yemek kaşığı unu bir kaba koyup iyice karıştıralım.Erişte de pişince yaptığımız unlu ayranı yavaş yavaş karıştırarak kaynayan çorbaya ekleyelim. kaynayana kadar karıştıralım.  Tuzunu atalım. Üzerine tereyağında hafif kavrulmuş nane ve pul biberi ekleyelim. Karıştıralım. Afiyet olsun.

16 Haziran 2016 Perşembe

Kayısılı Cevizli Parfe


Malzemeler

  • 1  paket  kakaolu  şanti
  • 1  su  bardağı  süt
  • 2  paket  pötibör bisküvi
  • 1  su  bardağı  dövülmüş  ceviz
  • 4-5 adet kuru kayısı küp doğranmış
  • 4-5 adet kuru incir küp doğranmış
Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayalım.
Buzdolabına kaldırıp 30 dk kadar soğumaya bırakalım.
Bisküvileri irili bir şekilde kıralım.
Soğuyan kremşantinin üzerine ilave edelim.
Cevizim bir kısmını süslemek için ayırıp kalan kısmı ceviz ve kayısı parçaları ile karıştırıp eleyelim.
Kalıba strec poşet serip parfeyi bastırarak kalıba yerleştirelim. buzlukta 1 gece bekletelim servis etmeden önce kalıptan çıkarın üzerine ceviz serpiştirin isterseniz çikolta sosu hazırlayıp kullanabilirsiniz.
bu tarifi hazırlayıp buzlukta1 ay kadar saklayabilirsiniz. 
afiyet olsun sevgiler 

14 Haziran 2016 Salı

İncirli Tatlı Tarifi

Merhabalar bugün nefis bir tatlı tarifi vereceğim sizlere aslında birçoğunuz biliyordur oldukça meşhur bir tatlı yaz aylarında serin serin misafirlerinize ikram edebileceğiniz hatta bu sıcaklarda orucumuzu açtıktan sonra buz gibi dondurma niyetine tüketebilceğiniz nefis bir tatlı..


Malzemeler

6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebi için..

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti


Şerbeti için:


1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker


Üzeri için:


hindistan cevizi, tarçın ve kakao


ilk olarak  keki hazırlıyoruz.
 Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. 
Sütü ilave edip tekrar çırpalım. 
İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. 
Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.


Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra toz haldeki krem şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak .

Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim .
oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabına kaldıralım servise yakın  üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
en az 4 saat buzdolabında bekletmenizi öneririm hatta zamamnınız varsa bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün servis edin 
Afiyet olsun…..

17 Mayıs 2016 Salı

cam kavanoz boyama

Merhaba yine bir geri dönüşümle geldim bu bir bal kavanozuydu enamel cam boyası ile boyadım peçete dekupaj yaptum şimdilik içine makyaj fırçalarımı koyuyorum :) sizde evinizde bulunan cam kavanozları bu şekilde farklı detaylar kullanarak değerlendirebilirsiniz evinize renk katabilirsiniz :)

Cam kavanoz boyamak için gerekli malzemeler
-Rich enamel boya
-ponpon fırça
-dekupaj tutkalı
-desenli peçete

kavanozu 3 kat boyamak yeterli oluyor her kat arasında mutlaka kurumasını bekleyin dekupaj işleminiz bittikten sonra sprey vernik ile vernik yapmayı unutmayın.
yeni işlerde görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın