Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

BROWNİ (ISLAK KEK )

BROWNİ (ISLAK KEK )


Malzemeler

  • 6 Yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Hamur kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao


Sosu için

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 1 kaşık şeker



Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpıyoruz
Yağ süt ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Nişasta kabartma tozu ve unu ekliyoruz çırpmaya devam J(isterseniz cevizde ekleyebilirsiniz
170 derece fırında  kabarana kadar pişiriyoruz.
Kek fırındayken sosu hazırlıyoruz ben keki çırptığım kapı yıkamadan orda çırpıyorum kakaoda karışıyor kek fırından çıktıktan sonra 5 dk sonra sosu döküp heryerine iyice yediriyoruz. Kürdanla birkaç yerinden delerseniz sosu daha rahat emer.

4 yorum:

  1. Merhaba;ellerinize sağlık,izlemedeyim:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor.Burada olsa da yesek.Tatlı kızım Yağmur yesin benim yerime annesi.

    YanıtlaSil
  3. browni benim herzaman favorimdir.nefis görünüyor.ellerine sağlık.olsa da yesem :)))

    YanıtlaSil
  4. evet bende browniyi tek gecerim :))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...