1 Haziran 2012 Cuma

zeytinli katmer poğoça


malzemeler

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
1 tatlı  kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)


Arasına;  tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)


zeytin

hamuru hazlırlayıp yoğuruyoruz.
Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından sürün  Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrar edin . En üsttekine yağ sürmeyin . Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar merdaneyle büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına çekirdeksiz siyayh zeytin koyarak sarın. 30 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı susam çörek otu sürün  ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
mayalı olduğu için yumuşacık arasında yağ olduğu içinde milföy hamuru gibi kat kat oluyor poğoçası kabarmayanlar için çok güzel bir tarif 


1 yorum:

  1. eline sağlık mayalı lezzetleri çok severim bloğunu izlemeye aldım hayırlı günler..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...