17 Eylül 2012 Pazartesi

kırmızı biber dolması ve domates soslu kaşarlı patlıcan kızartma


malzemeler  

  • 3 kuru soğan,
  • yarım su bardağı pirinç
  • yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • dere otu ve maydonoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • kırmızı biber(10 adet kadar)
  • yarım litre sıcak su
    hazırlanışı:
    1. soğanları ince ince doğrayıp biraz kavuruyoruz sonra  yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 tatlı kaşığı yeni baharı 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek kavuruyoruz sonra tencerenin kapağını kapatıp demlenmesini ve soğumasını bekliyoruz.soğuduktan sonra ince doğranmış dereotu ve maydonoz ekliyoruz 
    2. biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın.
    3. biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun.
    4. biberleri ağız kısımları yukarı  gelecek şekilde bir tencereye dizin. isterseniz domates yada biberlerin üst kısımlarıyla kapatabilrisniz ben domates kullandım tencereye yarım litresıcak su  ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
    afiyet olsun .......

    domates soslu kaşarlı patlıcan kızartma

    2 adet patlıcan uzun uzun doğranır ve kızartılır
    üzeri için :
    DOMATES SOSU:
    2adet soğan 
    3 adet domates rendelenir
    4 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı sıvıyağ 
    Tuz,karabiber,kekik

    soğanlar kavrulur.domates rendesi eklenir tüm malzemeler domates suyunu çekene kadar pişirilir,ve kızartmış olduğunuz patlıcanların üstüne dökülür.kaşar rendesi eklenir ve kapak kapatılır kaşar erir ve afiyetle yenir:)))

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    yorumlarınız benim için değerli...