Sayfalar

19 Eylül 2012 Çarşamba

patatesli kıymalı gül böreği


Malzemeler:
  • 5 adet yufka
  • 200gr tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • üzerine çörek otu
İç harcı için 
  • yarım kilo kıyma
  • 1 büyük patates veya 2 tane 
  • 2  kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
  1. Soğanları ince ince  doğrayıp kıyma ile kavurun.  patatesi üzerine rendeleyin. (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ilave edin
  2. Tereyağını eritin. yukfaları 4e bölün Her bir yufkaların üzerini hafifçe  yağlayın. Ortalarına patatesli kıymalı harcı koyup rulo şekli yaparak şekliniz oluşuturun 
  3. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.

2 yorum:

  1. Döktürüyorsun gene. Hepsi birbirinden güzel görünüyor. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. sağol gel ben sanada yaparım :))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...