Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 200gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- üzerine çörek otu
İç harcı için
- yarım kilo kıyma
- 1 büyük patates veya 2 tane
- 2 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
- Soğanları ince ince doğrayıp kıyma ile kavurun. patatesi üzerine rendeleyin. (rendenin büyük gözü ile) Bir süre de patatesi ile kavurmaya devam edip tuzunu, karabiberini ilave edin
- Tereyağını eritin. yukfaları 4e bölün Her bir yufkaların üzerini hafifçe yağlayın. Ortalarına patatesli kıymalı harcı koyup rulo şekli yaparak şekliniz oluşuturun
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 200C fırında pişirin.
Döktürüyorsun gene. Hepsi birbirinden güzel görünüyor. Ellerine sağlık :))
YanıtlaSilsağol gel ben sanada yaparım :))
YanıtlaSil