malzemeler
iç malzemeleri:- 4 haşlanmış patates
- 1 orta boy soğan
- 2 kaşık tereyağı
- kırmızı toz biber
- karabiber
- tuz
diğer malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 kaşık tereyağı
- yoğurt
- sarımsak
- 1litre kaynamış su
- 1 tavuk bulyon
yapılışı
soğanları ince ince doğrayı tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz. haşlanmış patateslerimizi küp küp doğruyoruz soğanlar pembeleşince baharat ve patatesleride ekleyip biraz daha kavuruyoruz
yufkalarımızı dörde bölüyoruz gül böreği yapar gibi yufkalar taze olursa iyi olur yoksa sert olduğu için sararken parçalanbiliyor.
ilk parçayı önümüze alıyoruz kalın yerine iç malzemesi koyarek ince yerine doğru sarıyruz ve gül böreği gibi şekil veriyoruz fırın tepsisine diziyoruz. kenarları açılıyorsa kürdanla sabitleyebilirsiniz yada börekleri sıkı sıkı yerleştirin açılmasın. hepsi bittikten sonra üzerine erittiğimiz 2 kaşık tereyağını fırça yardımıyla heryerlerine sürerek dağıtıryoruz üstüne birazda sıvı yağ gezidirin.
200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
mantılarımız fırında kızarırken 1 litre su kaynatıyoruz içine tavuk bulyon atıyoruz (yada evde varsa tavuk suyu ) fırından çıkan kızarmış mantılarımızı kaynayan suya atıyoruz sadece 1 dk bekletip servis tabağımıza alıyoruz
fazla bekletmeyin dağılır. üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz ve kırmızı toz biberli yağ yaparak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
ve komşunun payına düşen :)
kalanları tepsiye dizdim burdan tek tek alarak servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...