Sayfalar

17 Ekim 2012 Çarşamba

rende patates böreği

vazgeçilmez bir kahvaltı tarifi vericem şimdi sizlere



malzemeler

  • 2 adet patates (kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz kişi başı 1 patates)
  • tuz
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • limon (servis öncesi üzerine limon ekleyin)

yapılışı 

patatesleri rendeliyoruz tuz ekleyip harmanlıyoruz sıvı yağla yağladığımız tavaya kaşık yardımıyla bastırarak tabanına döşüyoruz alt üst ederek iki tarafınıda kızartıyoruz kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim altını çok açarsanız dışı kızarır içi çiğ kalabilir.

2 .tarif

aynı karışıma farklı bir sebze ekleyebilirsiniz ben havuç ekliyorum bazen mesela güzel oluyor

3.tarif

patatesin birini rendeliyoruz tuzlayıp tavanın altına döşüyoruz ara katına rende kaşar ekliyoruz 2.ci patatesi rendeleyip kaşarın üzerine yayıyoruz alt üst ederek kızartıyoruz. ara katta yerken kaşarlar uzuyor nefis oluyor :)

4 tarif

3.tarfifteki gibi uyguluyoruz ama kaşar rendesini 1 yumurta ile çırpıp ara kata yayıyoruz





3 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. hem pratik hem de nefis,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.çok sevdiğim bir tad.mutlaka deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...