vazgeçilmez bir kahvaltı tarifi vericem şimdi sizlere
malzemeler
- 2 adet patates (kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz kişi başı 1 patates)
- tuz
- 2 kaşık sıvı yağ
- limon (servis öncesi üzerine limon ekleyin)
yapılışı
patatesleri rendeliyoruz tuz ekleyip harmanlıyoruz sıvı yağla yağladığımız tavaya kaşık yardımıyla bastırarak tabanına döşüyoruz alt üst ederek iki tarafınıda kızartıyoruz kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim altını çok açarsanız dışı kızarır içi çiğ kalabilir.
2 .tarif
aynı karışıma farklı bir sebze ekleyebilirsiniz ben havuç ekliyorum bazen mesela güzel oluyor
3.tarif
patatesin birini rendeliyoruz tuzlayıp tavanın altına döşüyoruz ara katına rende kaşar ekliyoruz 2.ci patatesi rendeleyip kaşarın üzerine yayıyoruz alt üst ederek kızartıyoruz. ara katta yerken kaşarlar uzuyor nefis oluyor :)
4 tarif
3.tarfifteki gibi uyguluyoruz ama kaşar rendesini 1 yumurta ile çırpıp ara kata yayıyoruz
Nefis görünüyor.Ellerine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilhem pratik hem de nefis,ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık.çok sevdiğim bir tad.mutlaka deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSil