malzemeler
- Bir veya iki büyük soğan (içindeki halka miktarını düşünerek abartmayınız :)
Harç için
- 1 su bardağı un
- 1 bardaktan biraz az süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- kızartmak için yağ
- galeta unu
Soğanları boyuna halka halka 2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz..
Kırılmamasına dikkat edin bu aşamada
Dilimler zaten kat kat ayrılıyor.
Hazırladığımız halkaları soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz.Islak olmasınlar.
Süt,un,yumurta,tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz
Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp bol yağda (yağ kızgın olmalı) kızartıyoruz.
harca bulamak için çatal kullanırsanız daha rahat olacaktır umarım beğenirsiniz...
bunu bende denedim...
YanıtlaSilçok lezzetli oluyor...
ama ben öyle çok yemiştim ki....
nerdeyse mide fesatı geçiriyordum...
ellerine sağlık canım...
İşte aradığım tarif!! Geçenlerde soğan halkasını bu kadar seviyorsam neden kendim yapmayayım diye heves edip, internette araştırıp, içime sinmeyen birkaç tarifi birleştirip, eve giderken bir kilo soğanı da alıp yapma arzusuyla yanarken bir anda nedense vazgeçmiştim. Bence sizinkilerin sekilleri de gayet guzel. Ellerinize saglık..
YanıtlaSilNefis...Birde soğan halkalrını kuru tarhana tozuna batırarak kızartmayı dene...Enfes...
YanıtlaSilAy canım ya bayılırım soğan halkalarına... en kısa sürede yapacağım inşallah..Ellerine kollarına sağlık :)
YanıtlaSilBen de bir ara denemiştim bu tarifi, ama benim denediğim biraz daha farklıydı.
YanıtlaSilLezzet olarak güzel olsa da, şekil açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğim...:))