Malzemeler
- 5 adet orta boy havuç
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket pötibör bisküvi
- Hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Önce havuçları yıkadın, sonra rendeleyin. Bir tencereye şekeri ve havucu koyun. Onları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Bisküvileri iyice ufalayın. Pişen havucun ocaktan alıp ılımasını bekledikten sonra önceden kırdığımız bisküvileri ekleyin ve yoğurun.
Cevizi ekleyin, ne çok katı ne de
yumuşak olmalı. Ellerinizi hafif ıslatarak yuvarlak toplar yapın.
Bunları hindistan cevizine bulayın. Servis ederken üzerine kürdan
batırabilirsiniz. Cezerye hazır. Afiyet olsun.
Bayılırım. Çok severim, çok da yaparım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbizdeee bizdeee :)
SilEllerine sağlık çok güzel görünüyor..Sevgiler:)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim :)
Silellerine sağlık canım çok lezzeti görünüyor cezeryeler.afiyetler olsun...gül yapraklarıda sayfana ayrı bir güzellik katmış gönlüne sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok sağolun o gülleri bi sabah uyandığımda aklıma düştü ara ara buldum kodlarını ama güzel oldu bnde çok sevdim :)
SilMerhaba bloguna yağan yapraklara bayıldım.Toplara ayrı bayıldım .Bende yaparım eline sağlık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yaemin hanım :)
SilCezeryeyi çok severim. Hele bu mevsimde daha da güzel olur. Ellerinize sağlık. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim; çok romantik bir blog, çok beğendim. Hemen izlemeye alıyorum. Ben de beklerim. Sevgler.
YanıtlaSilsağolun hatice hanım blogumu beğenmenize çok sevindim :)
Sil