Sayfalar

16 Şubat 2013 Cumartesi

Soslu Tavuk Baget


Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk baget
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Kekik
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım limon suyu
 Tavuk butlarını temizleyip yıkayın. Suyu iyice süzülene kadar bekletin. Başka bir kapta salça, yoğurt, zeytinyağı karıştırılarak sos haline getirilir. Sosun içine sarımsağı rendeleyip kekik, toz biber, pul biber ve tuzu da ilave edin.Limonu sıkın üstlerine bagetleri sosa bulayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 deredece fırında pişirin. İsterseniz yanında elma dilimli patatesler ilave edebilirsiniz. Soslu Tavuk Baget hazır. Afiyet olsun

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok farklı görünüyor.afiyetler olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım tavsiye ederim farklı bir lezzet arada değişiklik güzel oluyor :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...