Sayfalar

5 Mart 2013 Salı

Kış Çorbası


  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 fincan yoğurt
  • 1 çay bardağı kesme hamur veya şehriye
  • 2 çorba kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Üzeri için;
  • Tereyağ, zeytinyağ
  • Pul biber, ceviz


 Mercimeği haşlayın ve suyunu süzün. Tencereye 6 bardak sıcak su ekleyin. Kesme hamuru ekleyin. 2 dakika arayla haşlanmış mercimek ve haşlanmış nohutu da ekleyin. Un ve yoğurdu bir kasede bolca çırpalım. Çok az su ilave edelim. Kıvama gelene kadar çırpalım. Tenceremize sosumuzu ilave edip, hızlıca karıştıralım. 10 dakika kaynaması yeterlidir.
tereyağ, zeytinyağını tavaya alıp kızdırın ve üzerine toz biber atın. Servis yaparken çorbanızın üzerine gezdirelim. Servis aşamasında ceviz de ilave edebilirsiniz. Farklı bir tad oluyor, tavsiye ederim. Kış çorbası hazır. Afiyet olsun.
tarif için sevgili umut sepetine teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...