Sayfalar

5 Mart 2013 Salı

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Malzemeler
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 10-15 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1-1,5 litre kaynamış su
  • Tuz
  • Karabiber
Brüksel lahanalarının üst yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. Lahanaları yıkayın, soğanları soyun. Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun. Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun, kalınca küpler şeklinde doğrayın.
lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. Havuçları tencereye alın. Biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın. Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. Sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. Tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.  Afiyet olsun.


3 yorum:

  1. Bende bu şekilde yapıyorum Çok güzel oluyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok severım canım ellerıne sağlık nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
  3. özel:fotograf makınesı olarak nıkon d5100 vr kullanıyorum memnunum ama d90 var aralarında pek bır fıyat farkı yok herhalde bunu bılseydım d90 alırdım 5100 de cok güzel bır mekıne ıkısını de alabılırsın d90 kullanan arkadaslarım da var onlar da memnun tercıh senın,sevgıler canım

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...