- 2 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 4-5 adet yeşil soğan
- Marul
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1.5 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 çay bardağı zeytinyağı
Yeşilliklerimizi yıkayalım, zamanımız varsa önceden sirkeli suda bekletmekte fayda var, zamanımız yoksa bol suda yıkayıp ince ince doğruyoruz. Kısırın malzemelerini isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Varsa havuç rendeleyebilirsiniz. Domates, salatalık, kornişon turşu eklenebilir, sarımsak ekleyebilirsiniz.
Bulgurlarımızı kontrol edelim eğer kabarmışlarsa salçamızla karıştıralım. Salçam ev salçası ve tuzlu olduğu için ben tuz ilave etmedim, hazır salça kullanıyorsanız tuz ilave edin. Bolca karıştırdıktan sonra nar ekşisini ekleyelim yoksa limon da sıkabilirsiniz. Bulguru soğumaya bırakalım. Sıcakken yeşillikleri eklersek solarlar, bulgur soğuduktan sonra yeşilliklerimize ekleyip karıştıralım ve servis edeceğimiz kaba dökelim. Kısırımız hazır. Afiyet olsun.
Allahım çok canım çekti inanır mısınız..:)) Herhalde birazdan kalkıp yapacağım..:)) Biz kısır yaparken soğanları kavurmuyoruz bu tarif bana çok değişik geldi.. Deneyeceğim hemen..:)) Afiyetler olsun...
YanıtlaSilben bi süredir kavurarak yapıyorum çiğ kuru soğan yiyemiyorum midem yüzüznden :( ama güzel oluyor tavsiye ederim :)bahar geldi tam kısır mevssimi bu ara sık sık yapıyoruz biz :)
SilÇok severim,birde yanında turşu oldumu Miss! olur.Ellerine sağlık:)
YanıtlaSileveet turşu ve çaay :)
Sil