31 Mayıs 2013 Cuma

Frittata italyan Omleti

Bu tarifi bir blogdan almıştım ama ismini kaydetmemişim. denedik ve çok beğendik biz bu omleti bazen klasik tarifleirn dışına çıkmak güzel oluyor italyan mutfağını hep beğenmişimdir


Malzemeler
  • 4 adet yumurta
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 10 adet mantar
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantarları yıkayıp doğrayın limonlu suda yarım saat bekletin (Kararmaması çin ) sonra haşlayın ve süzün. Soğanı ince ince, patatesi ve biberi küp küp doğrayın. Tavaya sıvı yağı, patatesleri ve soğanı alıp tuz ekleyin biraz kavurun. biberi ekleyin kavurun 2-3 dakika kadar. Mantarları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyip iyice çırpın. Yumurtaları pişen malzemenin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın. Tavayı ocaktan alıp fırına koyun (Önceden ısıtılmış 200 derece fırında) ve yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin.


yapılışı çok karışık gibi görünsede çok kolay hazırlanıyor denemenizi tavsiye ederim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...