bugünlerde zaman öyle hızlı geçiyor ki nasıl akşam oluyor anlamıyorum ev taşınma yerleşme çoçuklar derken mayıs ayınıda bitirmişiz bu ara elime işde alamıyorum keçe kapı süsüm bekliyor hala inşalah bu gece annemle biraz yapabiliriz bişeyler o burdayken bitirmek istiyorum dikerken bana yardım ediyor çünkü iyi oluyor dikmek işi hiç bana göre değil istediğim renklerdeki keçeleride bulamadım o biraz hevesimi kırdı sanırım neyse sağlık olsun bloguma yemek tarifleri eklemeye devam bir süre daha patlıcan kebap denediniz mi hiç oldukça lezzetli bir yemek ben çöp şişe dizerek yapıyorum fırın tepsisine dizerekde oluyor siz hangisini tercih ederseniz kuskus pilavınıda kızım çok seviyor bazen değişiklik olsun diye yapıyorum tarifini paylaşmak istedim böyle şirin kurabiye kalıplarıyla şekil verip ikram edebilirsiniz daha hevesli yiyorlar o zaman
Patlıcan kebabı
- 3 patlıcan
-
300 gram yağsız dana kıyma
-
Galeta unu
-
1 soğan
-
2 domates
-
3-4 küçük boy soğan
-
3-4 diş sarımsak
-
Yarım demet maydanoz
-
3 yemek kaşığı domates rendesi
-
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
-
Tuz, karabiber, , kekik
-
2 adet domates
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyalım halka halka doğrayalım ve
tuzlu suda 1 saat bekletelim. 1 adet soğanı rendeleyelim. maydanozu,
ince ince doğrayalım. Baharat ve galeta unu ekleyerek köftemizi
yoğuralım. Patlıcanlarımızı hafif yağda çok az kızartalım. Çöp şişimizi
elimize alalım sırayla 1 halka patlıcan 1 köfte dizelim biten çöp
şişlerim’izi fırın tepsisine dizelim. Ben domatesleri halka halka
doğrayıp üzerler’ine diziyorum.
Siz isterseniz çöp şişede dizebilir’siniz üzerine koymamın sebebi
pişerken suyunu salıyor hem patlıcanlar kararmıyor hemde domatesin
suyuyla piştiği için daha lezzetli oluyorlar.Domates rendesini 1-1,5 su
bardağı su ile sulandıralım fırın tepsim’ize dökelim. kabuklarını
soyduğumuz küçük soğanlarımızı bütün olarak tepsim’izin boş yerlerine
yerleştirelim. 200 derece fırında pişirelim üzeri yanacak gibi olursa
folyo ile kapatabilirisiniz.
Domatesli Kuskus Pilavı
- 1 su bardağı kuskus
-
2 adet domates
-
3 yemek kaşığı sıvı yağ
-
2 su bardağı sıcak su
-
Tuz
Domatesleri rendeleyip ve sıvı yağda kavurun. Kuskusları’da ekleyip bir
süre kavurun. 2 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip kapağı kapatın.Arada karıştırın, dibi tutmasın suyunu çekince altını kapatın ve karıştırın.
Çok lezzetli görünüyor inanın. Patlıcanlı kebap harikadır ben hiç domatesli kuskus pilavı denemedim. Yalnız resimlerde çok lezzetli görünüyor.. En kısa zamanda denemem lazım.. Ağzımın suyu aktı..:))
YanıtlaSilSelam ve sevgiler..
Waav bu ne güzel bir lezzet ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSil