Sayfalar

28 Temmuz 2013 Pazar

Etimekli profiterol (yalancı profiterol)

bugünkü 3. yazımı gönderiyorum :) tatlısız olmaz dedim son dakika eklemeye karar verdim yalancı profiterol isminide yazması ayrı bir dert :) kendisini pek sevmem ama böyle yalancıları çok hoşuma gidiyor bu tatlı hem pratik hemde lezzettli bu sıcaklardada yapılacak yenecek bir tatlı çünkü dolapta bekliyor soğuk soğuk ikram ediliyor.
üzerinden çikolata sosları akıyor mmm :) 

Malzemeler

  • 1 kilogram süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 bardaktan biraz az süt (kremşanti için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket etimek
  • 1 paket hazır çikolatalı sos
 İlk olarak Etimekleri bir borcama elimizle irili olacak şekilde kıralım. Rondoda çekmeyin ufalanır, irili olması gerekiyor zaten kolayca parçalanıyor. Muhallebimizi pişirmek için tencereye şeker,un ve sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocağı kapatalım, tereyağını ekleyelim. Muhallebi soğuyana kadar sık sık karıştıralım. Üzeri kurumasın, ayrı bir kapta 1 bardak sütle kremşantiyi çırpıp hazırlayalım. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz kremşantiyi döküp mikserle çırpalım veya çırpma teliyle güzelce karıştıralım. Muhallebi soğumuş olmalı yoksa kremşanti eklendiğinde cıvıklaşıyor.

Farklı bir tencerede çikolata sosunu üzerinde yazılı tarife göre (hatta sütü biraz az koyun ) pişirip hazırlayalım. Bu aşamada muhalebimizi etimeklerin olduğu borcama döküp güzelce karıştıralım. Pişen çikolata sosunu ılıdıktan sonra heryerini kapatacak şekilde dökelim. Tatlımız hazır. Buzdolabında en az bir gece beklemesini öneririm etimeklerin yumuşaması muhallebinin donması açısından. Eğer gün içinde yapacaksanız sabahtan yapıp akşama ikram edebilirsiniz üzerini hindistan cevizi ile süsledim, isterseniz cevizde kullanabilirsiniz.
yapılışı bu kadar basit işte mutlaka deneyin derim 

not: 
  • Kremayı soğuk dökdük etimekler sert kalmazmı diye soruluyor genelde hayır kıtır kıtır kuru kalmıyor kremanın içinde beklediği için yumuşuyorlar.
  • Çırptığınız krem şantiyi krema soğuamdan eklemeyin yoksa kremşanti cıvıklaşıyor.
  • Etimeklerin yumuşaması,kremanın donması kıvamını bulması için en az5 saat buzdolabında bekletin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...