üzerinden çikolata sosları akıyor mmm :)
Malzemeler
- 1 kilogram süt
- 1 Su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket krem şanti
- 1 bardaktan biraz az süt (kremşanti için)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket etimek
- 1 paket hazır çikolatalı sos
İlk olarak Etimekleri bir borcama elimizle irili olacak şekilde kıralım.
Rondoda çekmeyin ufalanır, irili olması gerekiyor zaten kolayca
parçalanıyor. Muhallebimizi pişirmek için tencereye şeker,un ve sütü
ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Ocağı
kapatalım, tereyağını ekleyelim. Muhallebi soğuyana kadar sık sık
karıştıralım. Üzeri kurumasın, ayrı bir kapta 1 bardak sütle kremşantiyi
çırpıp hazırlayalım. Muhallebi tamamen soğuduktan sonra hazırlamış
olduğumuz kremşantiyi döküp mikserle çırpalım veya çırpma teliyle
güzelce karıştıralım. Muhallebi soğumuş olmalı yoksa kremşanti
eklendiğinde cıvıklaşıyor.
Farklı bir tencerede çikolata sosunu üzerinde yazılı tarife göre (hatta
sütü biraz az koyun ) pişirip hazırlayalım. Bu aşamada muhalebimizi
etimeklerin olduğu borcama döküp güzelce karıştıralım. Pişen çikolata
sosunu ılıdıktan sonra heryerini kapatacak şekilde dökelim. Tatlımız
hazır. Buzdolabında en az bir gece beklemesini öneririm etimeklerin
yumuşaması muhallebinin donması açısından. Eğer gün içinde yapacaksanız
sabahtan yapıp akşama ikram edebilirsiniz üzerini hindistan cevizi ile
süsledim, isterseniz cevizde kullanabilirsiniz.
yapılışı bu kadar basit işte mutlaka deneyin derim
not:
- Kremayı soğuk dökdük etimekler sert kalmazmı diye soruluyor genelde hayır kıtır kıtır kuru kalmıyor kremanın içinde beklediği için yumuşuyorlar.
- Çırptığınız krem şantiyi krema soğuamdan eklemeyin yoksa kremşanti cıvıklaşıyor.
- Etimeklerin yumuşaması,kremanın donması kıvamını bulması için en az5 saat buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...