Sayfalar

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Baharatlı ve Kaşarlı Patates

      Kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biriside patates sanırım hemen hemen her kahvaltıda yerini alır.
Herşey yakışıyor patatese haşla,kızart,közle,sosla,yağla balla :) ne yaparsanız yakıştırıyor kendine 
bizim sık sık yaptığımız baharatlı ve kaşarlı patates tarifini eklemek istedim hem pratik hemde lezzetli oluyor. 


Malzemeler
  • 4 Adet Orta Boy Patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı Biber
  • Kimyon
  • Kaşar Peyniri

Patateslerimizin kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım. Derin bir kaba küp küp doğranmış patatesleri koyalım. Tuz, Karabiber, Kekik, Kırmızı Biber, Kimyon 1′er tatlı kaşığı olarak hepsinden dökelim karıştıralım. Patateslerin her yeri baharatlarla buluşmalı. Teflon bir tavada az sıvı yağda baharatlı patateslerimizi kızarana kadar kavuralım.

Kaşar peynirini rendeleyelim miktarını kendinize göre ayarlayın patatesler piştikten  sonra ocağı kapatın rendelenmiş kaşar peynirini dökerek kapağı kapatın sıcaklığıyla erisin. Patatesleri kavururken sıvı yağı çok eklemeyin yağlı olmasın, mutlaka sıcak servis edin kaşar soğumadan.


 

3 yorum:

  1. Hımmm!! çok lezzetli gözüküyor,sabah kahvaltıda mutlaka yapacağım..Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Birkaç gün önce denedim tarifi ve gerçekten çok beğendimmm:) Teşekkürlerrr....:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...