15 Ağustos 2013 Perşembe

Kaşarlı Köfteler

 Malzemeler
  • 500 gram kıyma
  • Bayat ekmek içi veya galeta unu
  • Maydanoz
  • 1 yumurta
  • Kimyon, Karabiber, Kekik
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 Adet orta boy soğan
  • Kaşar peyniri
 
Yapılışı:
İlk olarak soğanın kabuklarını soyup rendeleyelim .Sarımsakları ezip soğanalra ekleyelim. Bayat ekmek içini elimizle ufalayıp ekleyelim. Yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz. Maydanoz yıkayıp oldukça ince doğrayıp ekleyelim. 1 adet yumurta kıralım. Baharatları ve kıymamızı ekleyip yoğuralım, ne kadar çok yoğurursak o kadar güzel olur. Köfteler köftelik kıymamız hazır. Olunca bir poşete sarıp yada kapalı bir kaba koyup buzdolabında en az 1 saat dinledirelim. Kaşar peynirinden iri kareler keselim, Elimizle yuvarlak açalım.
Ortasına resimde gördüğünüz gibi kaşar peyniri ekleyelim ve yuvarlak olacak şekilde kapatalım. Hazırlanan köfteleri ister tavada kızartarak ister fırın tepsisine dizerek kızartın; eğer fırın tepsisinde yapacaksanız üzerlerine 1′er kaşık kadar tereyağı ekleyi unutmayın. Ben tavada kızgın yağda kızarttım yerken arasından sızan kaşar peynirini göreceksiniz.


2 yorum:

  1. İlla ki yapacağım. ankara da bir restorant ta yemiştim bayılmıştım tarifini de alamamıştım.. Şimdi size çok çok teşekkürler ediyorum.. Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...