15 Ağustos 2013 Perşembe

Milföy Hamurundan Kolay Katmer Yapımı (Milföy Kızartma)



Malzemeler
  • Milföy (kişi sayısına göre kullanın)
  • sıvı yağ

 Milföyleri buzluktan çıkaralım. 10 dakika bekleyelim. Buzları hemen çözülür zaten. Ben her kareyi ikiye kesip yapıyorum, siz ister bütün kareler şeklinde isterseniz 4e bölerek de yapabilirsiniz. Teflon tavaya biraz sıvı yağ dökelim.
 Yağ kızınca milföyleri koyalım, ara ara çevirerek altları üstleri kızarana kadar pişirelim. Hem güzel hem doyurucu bir lezzet oluyor. Milföyler pişerken kat kat açılıyor katmer lezzetine dönüşüyor yapımıda çok pratik sabah kahvaltılarına yada misafirlerinize kolaylıkla yapıp ikram edebileceğiniz bir tarif.



1 yorum:

  1. Canım milföylerin yağda kızartılabildiğini ilk kez senden duymuş oldum.. Bende örgü örerken çok acıktım diyelim hiç uğraşmayıp milföyleri bütün yağsız kalın tabanlı tavaya bırakıyorum.. Üstüne sıcaklığını korusun diye bir kapak, sırayla arkalı önlü 5- 10 dakka pişiriyordum kat kat oluyordu .Senin yöntemini de denerim .. Eline sağlık..

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...