4 Eylül 2013 Çarşamba

Soslu Fasulye Dizmesi (Taze fasülye kızartması )

Malzemeler
  • Yarım kilogram taze fasulye
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Sos için;
  • 2 Adet Domates rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Adet yeşil biber
  • 1 Tutam maydanoz
  • Tuz , karabiber
 
 
 Fasulyeleri güzelce yıkayalım uç kısımlarını keselim ve kurulayalım. Sıvı yağda kızartalım kızaran fasulyeleri servis tabağına dizelim. 
 
Sos hazırlanışı: 
 
Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun biraz sıvı yağ ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesleri rendeleyin biberleri ince ince kıyın.
 Sarımsağı ezin, hepsini karıştırıp aynı anda tencereye dökün. Tuz ve karabiberi’de ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra ocağı kapatın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın. Sosumuzu hazırlamış olduğumuz fasulyelerin üzerine dökelim. Soslu fasulye dizmesi hazır. Afiyet olsun.

9 yorum:

  1. hıc denemedığm bır tarıf guzel duruyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolun bende ilk defa denedim :)

      Sil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK
    BENDE HİÇ YAPMADIM BU TARİFİ
    DENEMEK İSTERİM TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aklımızda kalmasındansa denemek lazım pek damak tadıma göre değil ama denemiş öğrenmiş oldum :)

      Sil
  3. Aslında bu tarifi hep merak ederim ama yapmaya gelince hiç demedim fasulye kızarırmı merakımı gidermek için mutlaka denicem galiba.....ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bnde aynen öyle düşünüpte denedim öznur :)

      Sil
  4. Elinize sağlık hiç yapmadım da tatmadım da fasülye böyle kıtır mı oluyor.?
    çok güzel görünüyor denemek isterim de sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıtır değil yumuşak oldu değişik bir tad sosu özellikle harikaydı ama :)

      Sil
  5. ilginç denemek lazım, hiç yemedim,ellerine sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...