Sayfalar

11 Ekim 2013 Cuma

Bazlama Tostu

Bazlamadan tost olurmu ?
olmazmıı hemde öyle güzel oluyor ki, Ankara'da bazlama çok satılıyor küçücük büfeler bile bazlama satıyor. bende çok severim ama kendin yapacaksın asıl sıcak sıcak yağ peynir ohh miss bu soğuktada ne güzel gider :)
Artık yapamadığım için alıyorum bende ortadan ikiye kesip içine istediğim malzemeleri doldurup basıyorum makinede sıcak sıcak çok güzel oluyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim. ben hazırlayıp bıçakla 4e bölüp o şekilde servis ediyorum tavsiye ederim yok ben koacam yicem dersenizde afiyet olsun  diyeyim:)

Malzemeler
  • 1 adet Bazlama
  • 3 adet koktey sosis
  • 1 adet küçük boy domates
  • Kaşar peyniri
  • Tereyağı
  • Ketçap-Mayonez

                  Bazlamayı bıçak yardımıyla ortadan ikiye dikkatlice kesiyoruz. Tost makinesinde istediğiniz şekilde doğradığınız kokteyl sosisleri kızartıyoruz. Kaşar peynirini ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın.

İçini açtığınız bazlamanın içine malzemeleri istediğiniz miktarda yerleştirin. Tost makinesine bazlama tostunu yerleştirin bastırın.
çok bastırmayın hamur olmasın :)
Isınınca alt ve üstüne biraz tereyağ sürün. Tost makinesinde kaşarlar eriyene kadar tutmanız yeterli olacaktır. 
 
 
 
Afiyet şifa olsun inşalah...

4 yorum:

  1. çok nefis görünüyor canım ellerine emeğine sağlık.afiyetler olsun.yapıp yiyesim var ama patates kızartmıştım.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. İnanır mısınız daha dün yedim..:))
    Ve hatta yerken düşündüm bu bazlamayı böyle tost yapıp yiyen var mıdır benim gibi diye..
    Vallahi isz benden çok yaşayacaksınız..Bayılırım ben de..:))
    Sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var var benn :) daha neler yapıyorum ben o bazlamalarla bir görsen :) takipte kal pizzası yakında eklenecek :)

      Sil

yorumlarınız benim için değerli...