Sayfalar

8 Ekim 2013 Salı

Patlıcan Dizme (Patlıcan Kebabı)



 

Malzemeler
  • Köftesi için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz , karabiber , pul biber
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
SOS İÇİN
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su



Yapılışı:
 Patlıcanları güzelce yıkayıp alacalı soyalım ve halka halka keselim. Derin 1 kap içine tuzlu su doldurarak patlıcanların acısı çıkması için bekletelim. Bu arada köfteleri hazırlayalım. Derin bir kap içine köfte malzemelerini koyarak kıymamızı yoğuralım. Yeşil biberi yıkayıp iri halkalar şeklinde keselim. Domatesi küp küp doğrayıp bir kasede bekletelim. Domatesleri en üste döküyorum kuru olmasın domatesin suyuyla pişsin diye bu isteğe bağlı siz isterseniz domates ekleyin üzerine.
Kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapalım. Acısı çıkan patlıcanların suyunu döküp yıkayalım. Fırın tepsisine sırasıyla 1 köfte 1 patlıcan şeklinde dizelim patlıcanları kızartmadan çiğden koyuyoruz köftelerin yağıyla fırında pişiyorlar. Kesmiş olduğumuz biberleri aralarına boşluklara yerleştirelim.
Küp küp doğradığımız domatesleri’de üzerine serpiştirelim, sosumuzu hazırlayalım. 1 su bardağı su içine 1 kaşık salçayı karıştıralım sıvı yağ ekleyelim ve patlıcanların üzerine gezdirelim. Tepsinizin üzerini folyo ile sarıp 200 derece fırında pişirelim. Suyu az gelirse yarım su bardağı daha ekleyebilirsiniz. Pişmelerine yakın folyoyu çıkarın birazda bu şekilde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...