23 Aralık 2013 Pazartesi

Et Suyu Çorba

Malzemeler
  • Kemikli dana eti
  • 1 litre su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Toz kırmızıbiber
Kemikli eti düdüklü tencerede 1 litre su ile 45 dakika haşlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup unu ekleyelim.  Kısık ateşte hafif kavuralım. Çırpıcı yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak kemik suyunu una ilave edelim hızlı karıştırmalıyız unlar topak olmasın. Kemiklerin üzerindeki minik etleri ayıralım. Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpalım. İsterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz.
Güzelce çırpın kaynamakta olan et suyundan azar azar ekleyip ılımasını sağlayın. Ve çorbaya ilave edin. Sürekli karışıtırın ki kesilmesin. Kemiklerden ayırmış olduğumuz etleri de çorbaya ekleyin tunu ekleyip 10 dakika kaynatıp kapatın. 1 kaşık tereyağını eritin toz kırmızı biber ekleyin ocakta hafif kızdırın. Servis ederken kaselerin üzerinde gezdirin. afiyet olsun......

1 yorum:

  1. Nasıl besleyicidir şimdi o çorba . Sıcacık olsa da içsek dedirtecek cinsten. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...