- Kemikli dana eti
- 1 litre su
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 5-6 diş sarımsak
- Tuz
- Tereyağ
- Toz kırmızıbiber
Güzelce çırpın kaynamakta olan et suyundan azar azar ekleyip ılımasını sağlayın. Ve çorbaya ilave edin. Sürekli karışıtırın ki kesilmesin. Kemiklerden ayırmış olduğumuz etleri de çorbaya ekleyin tunu ekleyip 10 dakika kaynatıp kapatın. 1 kaşık tereyağını eritin toz kırmızı biber ekleyin ocakta hafif kızdırın. Servis ederken kaselerin üzerinde gezdirin. afiyet olsun......
Nasıl besleyicidir şimdi o çorba . Sıcacık olsa da içsek dedirtecek cinsten. Ellerine sağlık :))
YanıtlaSil