- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates rendesi
- 1 adet patates
- Bir miktar brokoli
- 2 adet havuç
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 500 gram dana eti
Soğanlar yemeklik doğranır, güvecin altına döşenir. Kuşbaşı
doğranmış dana etini bir tavada kavuralım, suyunu çektikten sonra 10
dakika daha tutarak mühürleyelim. Soğanların üzerine koyalım.
Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayalım. Havuçların
kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyelim. Brokoliyi parçalayıp koyalım.
Sarımsakları bütün olarak atalım en üste domates rendesi atalım.
Ocakta kapağı kapalı kısık ateşte kendi
buharıyla pişirelim. 20 dakika kadar sonra suyu azalırsa sıcak su
ekleyelim. İster ocakta isterseniz fırında 200 derecede sebzeler pişene
kadar pişirelim. Servis etmeden önce tek kişilik güveçlere paylaştırıp üzerine kaşar rendeleyim. Fırında eriyene kadar yaklaşık 5 dakika bekletip sıcak sıcak servis edelim.
offff nefisss ay tadına bakmış gibi hissettirdi fotoğraf :)) ellerine sağlık
YanıtlaSil