25 Aralık 2013 Çarşamba

Karışık Kaşarlı Güveç

  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 adet patates
  • Bir miktar brokoli
  • 2 adet havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 500 gram dana eti
 
 
Soğanlar yemeklik doğranır, güvecin altına döşenir. Kuşbaşı doğranmış dana etini bir tavada kavuralım, suyunu çektikten sonra 10 dakika daha tutarak mühürleyelim. Soğanların üzerine koyalım. Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayalım. Havuçların kabuklarını soyup yuvarlak dilimleyelim. Brokoliyi parçalayıp koyalım. Sarımsakları bütün olarak atalım en üste domates rendesi atalım.
karışık-kaşarlı-güveç-tarifi
Ocakta kapağı kapalı kısık ateşte kendi buharıyla pişirelim. 20 dakika kadar sonra suyu azalırsa sıcak su ekleyelim. İster ocakta isterseniz fırında 200 derecede sebzeler pişene kadar pişirelim. Servis etmeden önce tek kişilik güveçlere paylaştırıp üzerine kaşar rendeleyim. Fırında eriyene kadar yaklaşık 5 dakika bekletip sıcak sıcak servis edelim.

1 yorum:

  1. offff nefisss ay tadına bakmış gibi hissettirdi fotoğraf :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...