- Yarım paket hazır baklava yufkası
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı ceviz (oldukça ince)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Hazır baklava yufkasından 2 kat üst üste koyalım.
- Tahin ve sıvı yağı karıştırıp içine sürmek için harcını hazırlayalım.
- Yufkaların üzerine fırça yardımıyla tahin sürelim.
- Toz şeker ve ceviz serpiştirip sıkıca rulo saralım tahin çok fazla sürmeyin yumuşamasın sararken yırtılabilir.
- Her ruloyu 3′e bölelim.
- yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Üzerlerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim.
- 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Not: servis edene kadar üzeri açık
kalsın saklamak için kapalı bir yere koymayın veya üzerine kapak benzeri
birşeyle örmeyin yumuşamasın çıtırlığı kaybolmasın.
FAVORİİİİİİİİMMMMM. Ellerine sağlık canım . Çok nefis görünüyor...
YanıtlaSilBaklava yufkasından da her şey harika oluyor seviyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sağlıklı mutlu bir yıl dilerim
sevgiler