29 Aralık 2013 Pazar

Baklava Yufkasından Tahinli çıtırlar

Malzemeler
  • Yarım paket hazır baklava yufkası
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı ceviz (oldukça ince)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  1.  Hazır baklava yufkasından 2 kat üst üste koyalım. 
  2. Tahin ve sıvı yağı karıştırıp içine sürmek için harcını hazırlayalım. 
  3. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla tahin sürelim. 
  4. Toz şeker ve ceviz serpiştirip sıkıca rulo saralım tahin çok fazla sürmeyin yumuşamasın sararken yırtılabilir.
  5. Her ruloyu 3′e bölelim. 
  6. yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 
  7. Üzerlerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürelim. 
  8. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Not: servis edene kadar üzeri açık kalsın saklamak için kapalı bir yere koymayın veya üzerine kapak benzeri birşeyle örmeyin yumuşamasın çıtırlığı kaybolmasın.

yapması pratik tadı nefis mutlaka deneyin pişman olmazsınız :))


Tarif  Umut sepetim den ......

2 yorum:

  1. FAVORİİİİİİİİMMMMM. Ellerine sağlık canım . Çok nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  2. Baklava yufkasından da her şey harika oluyor seviyorum.
    Ellerine sağlık
    Sağlıklı mutlu bir yıl dilerim
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...