- 2 Su bardağı pirinç
- 4 adet havuç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates rendesi
- İstediğiniz miktarda kavurma
- 1 yemek kaşığı tereyağ
İlk olarak pirinçleri yıkayalım üzerini geçecek kadar su
ekleyip en az 1 saat suyun içinde bekletelim. Havuçları rendeleyelim az
sıvıyağ ve tuz ekleyerek tavada çok az kavuralım. Soğanları ince ince
doğrayalım. Bir tencereye sıvıyağ döküp soğanaları ekleyip biraz
soteleyelim domates rendesi,
tuz kırmızı toz biber çok az karabiber ekleyip kavuralım. Suyunu
çekmeden ocağı kapatalım. Pilav için büyük bir tencereye tereyağı ve
sıvıyağ ekleyip eritelim 3 bardak ılık su dökelim tuz unu ilave edelim
su kaynamaya başlayınca pirinçleri ekleyip bir iki karıştırıp pilavı
pişmeye bırakalım.
Pirinçler suyu tamamen çekince pilavları hava alacak şekilde biraz karıştırıp kapağı kapatıp demlenmeye bırakalım. Pilav
soğuduktan sonra kavurmaları eritelim. Servis etmek için büyük bir
kasenin tabanına havuçları döşeyin üzerine bir miktar pilav üzerine
hazırladığımız soğanlar üzerine tekrar kalan pilavı dökün ters çevirip
kalıptan çıkarın. Kenarlarına kavurmaları yerleştirip servis edin.
Not:Tarif umutsepetim'den birazcık değiştirdim Özbek pilavına benzer bir pilav ama mutlaka deneyin derim biz çok sık yaparız özellikle kavurma ile yapmanızı öneririm.
Ellerine sağlık:)
YanıtlaSil