Sayfalar

19 Ocak 2014 Pazar

Tutmaç Çorbası

Malzemeler
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet soğan
  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz
  • Terbiyesi için:
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğur

Mercimekleri bir tencereye alalım üzerine geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Daha sonra suyunu süzelim mercimekleri soğuk sudan geçirip suyunu süzelim. Sıcak suyu tencereye alalım mercimek,erişte ve haşlanmış nohutları ekleyip erişteler pişene kadar haşlayalım.
tutmaç-çorbası-tarifi
Bir kasede çorbanın terbiyesini çırpalım sıcak sudan ekleyerek ılımasını sağlayalım, çorbaya ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.  Soğanları ince ince doğrayalım ayrı bir tavada sıvıyağda kısık ateşte kavuralım nane ekleyip bu karışımı kaynamakta olan çorbaya ilave edelim.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...