Sayfalar

25 Şubat 2014 Salı

Evde lavaş yapımı

Malzemeler

  • Yarım kilo un
  • 1 çorba kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
 
 
 İlk olarak ılık suda mayayı eritin. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerini sarıp ılık ortamda mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp un yardımıyla merdaneyla yuvarlak açın ve yağ eklemeden ısıtılmış teflon tavada alt üst ederek pişirin.
Pişen lavaşları üst üste koyarken aralarına tereyağ sürün kurumaması için ben kullanana kadar örtüyle sardım yumuşacık beklediler :)


2 yorum:

  1. Çok güzel ve pratik,lavaşı severiz,özelliklede içinde çiğ köfte olunca..Kendimiz yapsak hiç fena olmaz:)Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Nasılda lezzetlidir.Dışardan aldıklarımıza benzer mi hiç.
    Ellerine sağlık
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...