Malzemeler
- Yarım kilo un
- 1 çorba kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
İlk olarak ılık suda mayayı eritin. Azar azar un ekleyerek ele
yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerini sarıp ılık ortamda
mayalandırın. Mayalanan hamurdan parçalar koparıp un yardımıyla
merdaneyla yuvarlak açın ve yağ eklemeden ısıtılmış teflon tavada alt
üst ederek pişirin.
Pişen lavaşları üst üste koyarken aralarına tereyağ sürün kurumaması için ben kullanana kadar örtüyle sardım yumuşacık beklediler :)
Çok güzel ve pratik,lavaşı severiz,özelliklede içinde çiğ köfte olunca..Kendimiz yapsak hiç fena olmaz:)Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilNasılda lezzetlidir.Dışardan aldıklarımıza benzer mi hiç.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgilerimle