kek yufkalaırnı açıyorsunuz arasına kek çırpıp koyuyorsunuz ve o şekilde pişirip şerbetini döküyorsunuz cevizini bol kullanın mutrlaka arasındaki kek pişince ceviz tadında oluyor tadına doyum olmayan bir şerbetli tatlı tarifi :)
malzemeler
- Hamur için;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı soda
- Yarım limon suyu
- Kek için;
- 3 yumurta
- 4 fincan şeker
- 4 fincan un
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- Üzeri için;
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin
- Şerbet için;
- 5 bardak su
- 5 bardak şeker
- Açmak için nişasta
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur
hazırlayalım. Hamurdan küçük bezeler koparıp kahve tabağı boyunda küçük
açalım açarken un değil nişasta kullanıyoruz. Açtığımız hamurların
üzerine nişsata serpiştirip üst üste koyalım 10′lu olarak 2 ayrı şekilde
dizin. İlk olarak ilk 10′lu katı alıp merdaneyle tepsinizin boyuna göre
açın kullanacağınız tepsi çok büyük olmasın orta boy tepsi
kulanınız. Kek malzemelerini çırpıp hazırlayalım ve tepsiye koyduğunuz
hamurun üzerine yayın.
Diğer 10′lu hamur katını da aynı şekilde merdaneyle büyütüp açın kekin
üzerine kapatın. Baklavayı kare şeklinde dilimlere ayırın. Üzeri için
yazılı olan miktar yağı eritip hazırlayın ve baklavanın üzerine gezdirin
200 derece fırında kızarana kadar pişirin pişerken kapağı hemen
açmayın. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Kaynamaya başlayınca
kapatın. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti
dökün. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık nefis görünüyor ama bana cısssss:)
YanıtlaSilBu şekilde görmemiştim daha önce.
Biliyorum bunu annem çok yapardı çok güzel görünüyor ellerine sağlık....
YanıtlaSil