Sayfalar

3 Şubat 2014 Pazartesi

Tereyağında Hamsi hiç denediniz mi :)

Bence mutlaka denemelisiniz. Hem hafif hem lezzetli :)

Malzemeler
  • 1 kilo Hamsi
  • Tereyağ
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe bağlı)
 

Hamsiler temizlenip yıkanır tuzlanır. Tavaya biraz tereyağı konur 2 yemek kaşığı kadar (Az yağda kızaracak) pul biber atılır. Hamsilerin karın kısımları alta gelecek şekilde dizilir.
(Resimden bakabilirsiniz) Kızarınca alt üst ederek sırt kısımlarını da kızartın ve servis tabağına dizin. 


Afiyet olsun Hamsi tava nasıl yapılır?
Hamsi kızartma


1 yorum:

  1. Balıklar arasında en çok sevdiğim hamsidir,hamsiyide hamsi tava severim..Tereyağlıda çok güzel olmuştur,ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...