3 Şubat 2014 Pazartesi

Kekli Baklava

Bu tatlıyı denemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum :)
kek yufkalaırnı açıyorsunuz arasına kek çırpıp koyuyorsunuz ve o şekilde pişirip şerbetini döküyorsunuz cevizini bol kullanın mutrlaka arasındaki kek pişince ceviz tadında oluyor tadına doyum olmayan bir şerbetli tatlı tarifi :)

malzemeler

  • Hamur için;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı soda
  • Yarım limon suyu
  • Kek için;
  • 3 yumurta
  • 4 fincan şeker
  • 4 fincan un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • Üzeri için;
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • Şerbet için;
  • 5 bardak su
  • 5 bardak şeker
  • Açmak için nişasta
 
 
Hamur malzemeleri ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurdan küçük bezeler koparıp kahve tabağı boyunda küçük açalım açarken un değil nişasta kullanıyoruz. Açtığımız hamurların üzerine nişsata serpiştirip üst üste koyalım 10′lu olarak 2 ayrı şekilde dizin. İlk olarak ilk 10′lu katı alıp merdaneyle tepsinizin boyuna göre açın kullanacağınız tepsi çok büyük olmasın orta boy tepsi kulanınız. Kek malzemelerini çırpıp hazırlayalım ve tepsiye koyduğunuz hamurun üzerine yayın.
Diğer 10′lu hamur katını da aynı şekilde merdaneyle büyütüp açın kekin üzerine kapatın. Baklavayı kare şeklinde dilimlere ayırın. Üzeri için yazılı olan miktar yağı eritip hazırlayın ve baklavanın üzerine gezdirin 200 derece fırında kızarana kadar pişirin pişerken kapağı hemen açmayın. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Kaynamaya başlayınca kapatın. Fırından çıkan baklavanın ilk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökün. Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık nefis görünüyor ama bana cısssss:)
    Bu şekilde görmemiştim daha önce.

    YanıtlaSil
  2. Biliyorum bunu annem çok yapardı çok güzel görünüyor ellerine sağlık....

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...