Malzemeler
- 4 adet tavuk but
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 8-10 adet sarımsak
- 4 adet patates
- Tuz
- Kekik
- 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
- Toz kırmızı biber
Tavukları bir kaba alalım. Ayrı bir kapta yoğurt, sıvıyağ ezilmiş
sarımsak ve baharatları karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyup
elma dilim şeklinde dilimleyelim. Hepsini bir kaba alarak karıştıralım.
Buzdolabında 1 saat bekletelim. Yapışmaz bir tavada kısık ateşte kapağı
kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim. Su eklemiyoruz kendi
suyuyla pişiyor. Afiyet olsun .....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınız benim için değerli...