Sayfalar

19 Şubat 2014 Çarşamba

Sarımsaklı Tavuk

Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 8-10 adet sarımsak
  • 4 adet patates
  • Tuz
  • Kekik
  • 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
  • Toz kırmızı biber
 
 
Tavukları bir kaba alalım. Ayrı bir kapta yoğurt, sıvıyağ ezilmiş sarımsak ve baharatları karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde dilimleyelim. Hepsini bir kaba alarak karıştıralım.
Buzdolabında 1 saat bekletelim. Yapışmaz bir tavada kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirelim. Su eklemiyoruz kendi suyuyla pişiyor.  Afiyet olsun .....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız benim için değerli...