Sayfalar

18 Şubat 2014 Salı

Fırında Hamsi Nasıl Pişirilir

Malzemeler

  • 1 kilo Hamsi
  • 1 adet limon
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık domates rendesi (yoksa 1 yemek kaşığı salça)
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamsiler temizlenir ve yıkanır. Biraz tuz eklenip karıştırılır. Tek sıra halinde fırın tepsisine dizilir. Üzerine ince doğranmış soğan dilimleri ve limon halkaları eklenir.
Varsa domates rendesi yoksa su ile açılmış domates salçası balıkların her yerine eklenir. Sıvıyağ balıkların üzerinde gezdirilir ve 200 derece fırında balıklar ara ara kontrol edilerek pişirilir.

2 yorum:

  1. Aslında fırın hem daha sağlıklı,hem daha temiz,hem daha pratik..Ellerine sağlık canım,nefis gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  2. Ohhhh kilciklariyla yerim ben bbu hamsiyi :)) ellerinize saglik.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...