Sayfalar

16 Mart 2014 Pazar

Kavurmalı Kebap Tarifi

Yine pratik bir tarif.
Evde bulunan bayat ekmekleri değerlendirmek içinde uygun üstelik.
30 dk da hazır oluyor.
Kavurmalı tarifleri çok seviyorum tadı gerçekten bir başka.

Malzemeler

  • 1 adet Bayat ekmek
  • 1 kase kavurma
  • Domates sosu
  • 1 kase yoğurt
  • Tereyağ
  • Karabiber, tuz
 


Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Az sıvı yağ dökerek yapışmaz bir tavada ekmekleri kavurun bu şekilde kıtır kıtır olacaklar. Kızaran ekmekleri servis tabağına alın. Yoğurda az tuz ekleyerek çırpın ekmeklerin üzerine gezdirin.

Domates sosunu karabiber ve tuz ekleyerek kavurun, Kavurmayı bir tavada eritin. Hazır olan kavurmaları servis tabağına ekleyin üzerine hazırlamış olduğunuz domates sosunu gezdirin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin biraz maydanoza serpiştirerek servis edin.


çok yağlı olmuyor ekmeklerde yumuşamıyor sıvıyağda kavurduğumuz için çıtır çıtır oluyor ama hemen hazır edip servis edin bekletmeyin yoksa yoğurt ekmekleri yumuşatır kavurma donar ve hoş olmaz sıcağı sıcağına yemek lazım. Denemek isteyenlere afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım ,yine çok pratik bir tarif vede çok lezzetlidir emiminm..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis ve pratik ellerine sağlık... Yiyenlere afiyet olsun :)

    YanıtlaSil

yorumlarınız benim için değerli...